Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Vakantie naar Tenerife in november 2011.


Een paar foto's van deze reis bekijken >> Klik hier <<
De foto's weergegeven op de landkaart van Tenerife >> Klik hier << (kun je zien waar ze zijn gemaakt)

Klik hier voor een plattegrond of op de landkaart beneden voor een grotere weergave ervan op je scherm.
Bezienswaardigheden Tenerife

Pico del Teide
De top van vulkaan El Teide is met 3718 meter het hoogste punt van heel Spanje. Hoewel deze vulkaan officieel slapend is sluiten experts niet uit dat het tot nieuwe uitbarstingen kan komen. Een hele belevenis is om op de Teide naar boven te gaan. Met de kabellift kun je tot een hoogte komen van 3550 meter (mits de lift vanwege harde wind niet gesloten is), wie tot de krater wil komen op een hoogte van 3718 meter heeft daarvoor een speciale vergunning nodig die je vooraf dient te regelen.

Nationaal Park del Teide
Vulkaan El Teide en het omringende gebied is een nationaal park met een grote variatie aan landschappen. In het westen tref je gitzwart vulkaangesteente aan, net onder de Pico del Teide heb je een prachtig uitzichtpunt ('mirador') over fraai gevormde vulkanische rotsen en meteen ten oosten van de piek zie je landschappen die door zwavel op zo'n manier groen gekleurd zijn dat je je op een andere planeet waant.

Stranden in Tenerife
Een strand dat de moeite zeker waard is, is dat van Playa de las Americas, een vulkanisch zwart strand dat elk jaar bedekt wordt met een laag licht zand uit de Sahara. De rest van de stranden van Tenerife bestaan dus uit zwart lavazand. Het strand van El Medano is door een constante wind uit Afrika onweerstaanbaar voor windsurfers.

Santa Cruz de la Tenerife
Santa Cruz is de hoofdstad van Tenerife en de shoppingstad bij uitstek, ook voor de toeristen. Er zijn twee belangrijke musea: Museo de Bellas Artes (Museum voor Schone Kunsten) en Museo de la Naturaleza y el Hombre. Het hart van de stad bevindt zich op het Plaza de Espana.

Puerto de la Cruz
Een belangrijke toeristische stad in het noorden van het eiland. Althans dat was het vroeger nu zijn de toeristen meer afgezakt naar het zuiden met Los Cristianos en Playa de las Americas. Maar in Puerto de la Cruz kan je wel nog veel oude en mooie gebouwen zien. Er zijn ook andere winkelmogelijkheden dan in de badplaatsen. Twee belangrijke bezienswaardigheden, allen even buiten het centrum gelegen:
>> de mooiste botanische tuin van Tenerife;
>> een belangrijke dierentuin (Loro Parque) (zie beneden).

Loro Parque (Puerto de la Cruz)
Een prachtige tropische tuin met een grote collectie aan papegaaien, planten en diverse tropische dieren. Dat is het Loro Park in Puerto de la Cruz. Wie wil die kan gratis met het treintje vanuit het centrum van Puerto de la Cruz naar het park gaan. Vanuit SeaWorld San Antonio zijn er orka's ingevlogen naar Tenerife die nu in Loro Park te zien zijn.

La Orotava (Onder Puerto de la Cruz)
La Orotava ligt in het noordelijke gedeelte van het eiland en is een van de mooiste steden van de archipel. Uniek is dat het een van de best geconserveerde plaatsen van Tenerife is. Pittoreske 17e en 18e-eeuwse huizen zijn gebouwd aan steile en vooral smalle straatjes geplaveid met kasseien. Mocht u in het begin van juni op Tenerife zijn dan kunt u tijdens de acht dagen durende feesten van Octava del Corpus, schitterende bloemtapijten aanschouwen, onder andere op het plein voor het gemeentehuis. Deze bloemtapijten worden gemaakt van vulkaanzand ,van verschillende kleurschakeringen afkomstig van de Teide, waarmee straten en pleinen in de stad worden bedekt.


Naar boven

Icod de los Vinos (Links van Puerto de la Cruz)
Het wijndorp van Tenerife. Een stadje in het noorden van Tenerife gelegen midden in een vruchtbare wijnstreek. Er zijn verschillende gelegenheden om wijn te proeven en te kopen. De plaats heeft een prachtig centrum en geeft u het gevoel dat u zich even waant in de koloniale tijd. Hier staat de grootste drakenbloedboom van de gehele archipel. Vooral aan te raden als halteplaats bij een rondrit op het eiland, of bij je route naar of van Puerto de la Cruz.

Kliffen van het Teno gebergte (Links boven)
Ook de kliffen van Los Gigantes genoemd. Prachtige, wel 500 meter boven het zeewater uitstekende hoge kliffen die onder water wel 30 meter diep zijn. U kunt hier, naast het bewonderen van de kliffen, ook duiken, een boottocht maken die u kunt combineren met de kloof van Masca, en met een beetje geluk ziet u ook dolfijnen

Masca (Wandeling in de kloof van Masca) (linksboven bij de kliffen van Teno)
Voor een actieve excursie boekt u de afdaling in de barranco/kloof van Masca. Een meer dan drie uur durende afdaling met een hoogteverschil van 600 meter, van het dorp naar de zee, Playa de Masca. Het beste gaat u in georganiseerd verband, zodat onderaan de boot naar Los Gigantes, op 20 minuten varen, op u wacht. Een prachtige wandeling met een bijzondere flora!

Garachico - El Caleton (Links boven)
Garachico is een mooi dorpje direct aan de kust, dat in 1706 door een vulkaanuitbarsting bijna volledig werd verwoest. Deze uitbraak heeft echter ook de natuurzwembaden laten ontstaan, die gemakkelijk toegankelijk zijn door kleine trapjes. Bij al het plezier moet echter de voorzichtigheid niet uit oog worden verloren, want de zee heeft deels een sterke stroming.

Naar boven

Piramides van Guimar (Rechts - middenin)
Bij het aan de oostkust gelegen plaatsje Guimar vind je de Piramides van Guimar, een zestal piramides bestaan uit stenen die in rechthoekige vormen op elkaar gestapeld zijn. Opvallend is dat de stenen niet uit de directe omgeving komen, maar dat het uit lavagesteente van elders op het eiland bestaat. Tot heden is nog steeds niet met honderd procent zekerheid bepaald wanneer en door wie de piramides gebouwd zijn.

De basiliek in Candelaria (Rechts - middenin iets boven Guimar)
In Candelaria staat de basiliek Nuestra Senora de la Candelaria, die als de heiligste plaats op Tenerife wordt beschouwd. Er staat een bronzen beeld van de heilige Madonna. Dichtbij de zee, achter de basiliek is een kleine grot. Dit is de Grot van San Blas, hier hadden de Guanchen hun Madonna geplaatst. Midden augustus komen de bedevaartgangers op het grote, voor de basiliek gelegen plein, samen. Dagelijks geopend van 7.30 uur tot 13.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00 uur. Een bezichtiging van deze basiliek kunt u goed combineren met de piramides van Guimar.

El Menceys - De Guanchen koningen
Op het kerkplein, direct aan de zeezijde staan negen grote bronzen beelden van de bekende Guanchen koningen. Waarom negen koningen? Tenerife was verdeeld op het tijdstip van de Guanchen in negen koninkrijken. Overigens, het woord "Guanche" betekent in de Guanchentaal niets anders dan "de man uit Tenerife".

La Gomera
Dit zou het mooiste eiland zijn. Een boottochtje van ca. 40 minuten brengt je naar dit groene eiland. Het best boek je een excursie die je langs de mooiste plekjes brengt. Je kan ook een auto huren maar hou er rekening mee dat de wegen niet zo goed zijn en er gevaarlijke bochten zijn. De bergen met zijn terrassen zullen je zeker weten te bekoren.


Stoelindeling Ryanair Boeing 737-800 - (189 passagiers)

Beste vliegtuigstoelen:
- Rij  1:  1A, 1B, 1C
- Rij  2:  2D, 2E, 2F
- Rij 17:  17A, 17B, 17C, 17D, 17E, 17F
- Rij 18:  18A, 18B, 18C, 18D, 18E, 18F

Stoel indeling Ryanair Boeing 737-800

Naar boven

 
Handige links:
Weersverwachting in Tenerife.

>> Klik hier <<

Informatie over Tenerife 1.

>> Klik hier <<

Informatie over Tenerife 2.

>> Klik hier << 

 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.