Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Tweaks voor Windows  

GODMODE
Veel instellingen in Windows 10 kun je vanuit het "Configuratiescherm" regelen, net zoals je in Windows 7 gewend was. Maar naar bepaalde opties zul je misschien een ongeluk zoeken, terwijl je van andere mogelijkheden misschien niet eens wist dat ze bestonden.
Met de 'GodMode' heb je in een enkel overzicht toegang tot zo'n beetje alle instellingen en kun je Windows 10 eenvoudig naar eigen smaak tweaken. Standaard is deze modus niet geactiveerd, maar je roept hem eenvoudig op. Het enige dat je namelijk hoeft te doen, is het maken van een nieuwe map en deze hernoemen naar: "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}".
Het maakt niet uit waar je deze map aanmaakt, maar het handigste is het om dit in de root van je besturingsysteem te doen. Let op: kopieer en plak de regel die hierboven (tussen de aanhalingstekens) staat exact! Zoals je zult zien, worden het pictogram en de naam gewijzigd zodra je de map hebt herbenoemd.
En als je tot slot nog even een snelkoppeling aanmaakt in het startmenu en/of op het bureaublad, dan heb je met een paar keer klikken direct toegang tot maar liefst 278 instellingen. Van Apparaatbeheer tot Windows Update, van Back-up maken en terugzetten tot systeemherstel en nog veel, veel meer. Handig!


Mappen toevoegen aan de Windows taakbalk (snel starten)
Op de taakbalk van Windows 10 kun je allerlei snelkoppelingen naar programma's zetten. Maar het lijkt er op dat je een veelgebruikte map niet op de taakbalk kunt zetten. Toch is dit met een omweg toch voor elkaar te krijgen.

Als je op het bureaublad bent klik dan met rechts en selecteer "Nieuw" >> "Tekstdocument". Geef het "document" een naam en maak daarna van de extensie ".exe" in plaats ".txt". Bijvoorbeeld Utilities.exe. Zodra je op "Enter" drukt om de naam te bevestigen, geeft Windows een pop-up met de tekst: “Wanneer u de extensie wijzigt, wordt het bestand mogelijk onbruikbaar. Wilt u de extensie toch wijzigen?” Klik vervolgens op "Ja".
Klik daarna met rechts op het pictogram van het bestand dat je gemaakt hebt en kies voor "Aan de taakbalk vastmaken". Vervolgens open je de Windows Verkenner en navigeer je de naar de map die je uiteindelijk op de taakbalk wilt hebben. Klik in de adresbalk en kopieer het pad van de map. Of: klik met rechts op de map in Verkenner (met de Shift-toets ingedrukt) en kies de optie "Als pad kopiëren". Delete vervolgens eerst het zo-even aangemaakte ".exe" bestand (in mijn geval Utilities.exe).
Klik nu met rechts op het pictogram op de taakbalk, klik daarna nog een keer met rechts op de naam en kies de optie "Eigenschappen". In het Eigenschappen-venster haal je de tekst in het veld achter Doel: weg en daar plak je met Ctrl+V het pad van je map in. Klik op "OK" om het venster te sluiten. Als je nu op het pictogram in de taakbalk klikt wordt de opgegeven map geopend. Helaas lijkt het pictogram nog niet op dat van Verkenner. Maar dat is met even opnieuw opstarten verholpen, daarmee verandert het icoontje ook automatisch in dat van Windows Verkenner.
Het icoontje kun je ook nog wijzigen maar dat hoeft denk ik geen uitleg.

Naar boven

Gebruikersaccountbeheer afstellen
In Windows 10 is "Gebruikersaccountbeheer" verbeterd en heb je de mogelijkheid aan te geven op welke momenten Gebruikersaccountbeheer een melding of waarschuwing toont. In het "Configuratiescherm" klik je op "Gebruikersaccounts" en daarna klik op "Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen". Vervolgens gebruik je de schuifregelaar om Gebruikersccountbeheer verder aan te passen. Kies hierbij tussen "Altijd een melding weergeven", "Standaard", "Alleen een melding weergeven wanneer programma's proberen wijzigingen aan mijn computer aan te brengen" of "Geen melding weergeven".


Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven
Benieuwd hoe stabiel je computer is, en door welke onderdelen de stabiliteit in gevaar wordt gebracht? Het onderdeel Betrouwbaarheidscontrole geeft hierop antwoord. Open het menu "Start" en typ "Betrouwbaarheid" in het zoekvak.
In het scherm dat hierna verschijnt wordt de "Betrouwbaarheids- en probleemgeschiedenis" van je Pc weergegeven. Van alle gebeurtenissen kun je de technische details lezen.


Componenten uitschakelen
In Windows 7 kun je niet-gebruikte onderdelen verbergen of uitschakelen. In het Configuratiescherm kies je voor "Programma's en onderdelen". Klik vervolgens links boven op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen". Haal het vinkje weg bij het programma dat je wilt uitschakelen.


Menuopties in de verkenner
De verkenner verbergt automatisch rechtermuisknop items zodra je 15 of meer items selecteert. Om dit te voorkomen ga naar “Uitvoeren” en toets regedit in. Ga vervolgens naar:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Toevoegen: (Nieuw/DWORD (32-bits) waarde: MultipleInvokePromptMinimum
Geef hier vervolgens een waarde hoger dan 15 in. Bijvoorbeeld 70.
Daarna de Pc herstarten en de opties worden niet meer verborgen.

Naar boven

Beveiligingswaarschuwing uitschakelen
Af en toe gebruik ik “portable software, stickware of draagbare software” Dit zijn verzameltermen voor computerprogramma's die niet geďnstalleerd hoeven te worden en geen bestanden achterlaten op een computersysteem.

Na het toevoegen van een snelkoppeling op het bureaublad naar een dergelijk “.exe” bestand om het te openen kreeg ik steeds de volgende beveiligingswaarschuwing:
Kan de uitgever niet bevestigen. Weet u zeker dat u deze software wilt uitvoeren?
Uitgever: onbekende uitgever.
Je kunt vervolgens kiezen voor uitvoeren of annuleren. Bij uitvoeren wordt het programma gewoon opgestart. In het venstertje bestaat wel de mogelijkheid om het "vinkje" weg te halen bij "altijd waarschuwen voordat dit bestand wordt geopend" en dat heb ik ook gedaan echter dit helpt bitter weinig. Het venstertje verschijnt dan de volgende keer gewoon weer als het programma opstart. Dit is erg irritant!

Oplossing die bij mij werkte:
Klik op Start  >> Uitvoeren
Type “gpedit.msc” (Beleid voor lokale computer)
Ga naar:
Gebruikersconfiguratie  >> Beheersjablonen >> Windows onderdelen >> Bijlagebeheer
Selecteer vervolgens "Lijst met bestandstypen met laag risico" of "Lijst met bestandstypen met beperkt risico".

Dit stond bij mij op “Niet geconfigureerd”.
Dit op “Ingeschakeld” zetten en bij “Opties” de bestandsextensies toevoegen die je wilt openen. Bijvoorbeeld “.bat” of “.exe” (incl. de punt). Hierna op Toepassen en OK klikken.
Afsluiten (de melding is bij mij sedertdien verdwenen voor de ".bat" en ".exe" bestanden)

Naar boven

Makkelijk MP3's downloaden met de zoekmachine van Google.
Het is heel simpel. Je hoeft alleen maar de volgende code aan te passen en in het Google zoekvenster te plakken:
"artiest of titel" intitle:"index.of" "parent directory" "size" "last modified" "description" [snd] (mp4|mp3|avi|ogg|wmv|mov) -inurl:(asp|jsp|php|html|htm|cf|shtml)

Vervang vervolgens "artiest of titel" door de artiest of titel en klik op "zoeken".
Stel dat je muziek van Katie Melua zoekt. Dan wordt het dus:
"Katie Melua" intitle:"index.of" "parent directory" "size" "last modified" "description" [snd] (mp4|mp3|avi|ogg|wmv|mov) -inurl:(asp|jsp|php|html|htm|cf|shtml)


Muziek (mp3's) van YouTube eenvoudig en snel downloaden. (YouTube - mp3 converteren)
Ga in YouTube op zoek naar een geschikte (muziek)video. Je ziet vervolgens diverse resultaten. Selecteer er eentje en kopieer de link. Ga naar de website: http://www.youtube-mp3.org/nl en plak hier de link van de YouTube film die je wilt. Vervolgens wordt de muziek geconverteerd naar MP3 en kun je de MP3 downloaden.

Naar boven


 
 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.