Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Tweaks voor Windows  

GODMODE
Veel instellingen in Windows 8 kun je vanuit het "Configuratiescherm" regelen, net zoals je in Windows XP en Windows Vista en Windows 7 gewend was. Maar naar bepaalde opties zul je misschien een ongeluk zoeken, terwijl je van andere mogelijkheden misschien niet eens wist dat ze bestonden.
Met de 'GodMode' heb je in een enkel overzicht toegang tot zo'n beetje alle instellingen en kun je Windows 7 eenvoudig naar eigen smaak tweaken. Standaard is deze modus niet geactiveerd, maar je roept hem eenvoudig op. Het enige dat je namelijk hoeft te doen, is het maken van een nieuwe map en deze hernoemen naar: "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}".
Het maakt niet uit waar je deze map aanmaakt, maar het handigste is het om dit in de root van je besturingsysteem te doen. Let op: kopieer en plak de regel die hierboven (tussen de aanhalingstekens) staat exact! Zoals je zult zien, worden het pictogram en de naam gewijzigd zodra je de map hebt hernoemd.
En als je tot slot nog even een snelkoppeling aanmaakt in het startmenu en/of op het bureaublad, dan heb je met een paar keer klikken direct toegang tot maar liefst 278 instellingen. Van Apparaatbeheer tot Windows Update, van Back-up maken en terugzetten tot Windows CardSpace en nog veel, veel meer. Handig!


Mappen toevoegen aan de Windows taakbalk (snel starten)
Op de taakbalk van Windows 7 kun je allerlei snelkoppelingen naar programma's zetten. Maar het lijkt er op dat je een veelgebruikte map niet op de taakbalk kunt zetten. Toch is dit met een omweg toch voor elkaar te krijgen.

Als je op het bureaublad bent klik dan met rechts en selecteer "Nieuw" >> "Tekstdocument". Geef het "document" een naam en maak daarna van de extensie ".exe" in plaats ".txt". Bijvoorbeeld Utilities.exe. Zodra je op "Enter" drukt om de naam te bevestigen, geeft Windows een pop-up met de tekst: “Wanneer u de extensie wijzigt, wordt het bestand mogelijk onbruikbaar. Wilt u de extensie toch wijzigen?” Klik vervolgens op "Ja".
Klik daarna met rechts op het pictogram van het bestand dat je gemaakt hebt en kies voor "Aan de taakbalk vastmaken". Vervolgens open je de Windows Verkenner en navigeer je de naar de map die je uiteindelijk op de taakbalk wilt hebben. Klik in de adresbalk en kopieer het pad van de map. Of: klik met rechts op de map in Verkenner (met de Shift-toets ingedrukt) en kies de optie "Als pad kopiëren". Delete vervolgens eerst het zo-even aangemaakte ".exe" bestand (in mijn geval Utilities.exe).
Klik nu met rechts op het pictogram op de taakbalk, klik daarna nog een keer met rechts op de naam en kies de optie "Eigenschappen". In het Eigenschappen-venster haal je de tekst in het veld achter Doel: weg en daar plak je met Ctrl+V het pad van je map in. Klik op "OK" om het venster te sluiten. Als je nu op het pictogram in de taakbalk klikt wordt de opgegeven map geopend. Helaas lijkt het pictogram nog niet op dat van Verkenner. Maar dat is met even opnieuw opstarten verholpen, daarmee verandert het icoontje ook automatisch in dat van Windows Verkenner.
Het icoontje kun je ook nog wijzigen maar dat hoeft denk ik geen uitleg.


Bibliotheken onder controle
Standaard beschikt Windows 7 over enkele bibliotheken, die verwijzen naar onderliggende mappen. Je hoeft geen genoegen te nemen met de standaardbibliotheken, maar kunt eigen bibliotheken aanmaken en bestaande bibliotheken aanpassen.
Open het menu "Start" en klik op "Computer". In het linkervenster vind je de bibliotheken "Afbeeldingen", "Documenten", "Muziek" en "Video's". Om deze aan te passen, klik je met rechts op de bibliotheek en kies je "Eigenschappen". Voeg een map toe met de knop "Een map opnemen".
De meeste bibliotheken bestaan uit meerdere mappen. Je kunt zelf bepalen in welke map de items standaard moeten worden opgeslagen. In het eigenschappenvenster van de bibliotheek selecteer je de gewenste map (in de sectie "Bibliotheeklocaties"). Klik op de knop "Opslaglocatie instellen". Verder vind je in het eigenschappenvenster de mogelijkheid de bibliotheek te optimaliseren voor een specifieke bestandssoort bijvoorbeeld als de bibliotheek primair wordt gevuld met afbeeldingen of videobestanden. In de sectie eronder "Kenmerken" bepaal je of de bibliotheek moet worden getoond in het navigatievenster (aan de linkerzijde), zoals gebeurt bij de standaard bibliotheken.

Naar boven

Systeemherstel aanpassen
Met "Systeemherstel" (Start / Alle programma's / Bureau accessoires / Systeemwerkset / Systeemherstel) kun je de computer terugbrengen naar een moment in het verleden. Wijzigingen worden hierbij ongedaan gemaakt. Systeemherstel komt van pas als de computer problemen geeft. Het systeem maakt gebruik van herstelpunten, die je kunt beschouwen als momentopnamen. Voor elke schijf waarvoor Systeemherstel is ingeschakeld, reserveert Windows 7 vijf procent van de totale schijf ruimte. Raakt de schijf vol, dan worden oudere herstelpunten verwijderd om ruimte te maken voor de nieuwe data. Je hoeft echter geen genoegen te nemen met de standaard gereserveerde ruimte. Open het menu "Start" en klik met rechts op "Computer". Kies "Eigenschappen". Links in het venster klik je op de optie "Geavanceerde systeeminstellingen". Selecteer het tabblad "Systeembeveiliging". Vervolgens kies je het station waarvoor je de gereserveerde ruimte wilt aanpassen (in het vak "Beveiligingsinstellingen") en klik je op de knop "Configureren". Bij Schijfruimtegebruik verplaats je de schuifregelaar naar het gewenste percentage. In hetzelfde venster vind je ook de knop "Verwijderen", waarmee je in een keer alle herstelpunten kunt wissen.


Extra schijven beschermen
Je kunt ook andere schijven en partities beschermen met "Systeemherstel".
Op het tabblad "Systeembeveiliging" selecteer je de schijf of partitie waarvoor je Systeemherstel wilt inschakelen. Klik vervolgens op de knop "Configureren". In de sectie "Herstelinstellingen" kies je hoe de schijf moet worden beschermd. Je hebt daarbij de keuze uit "Systeeminstellingen herstellen en vorige bestandsversies terugzetten" en "Alleen vorige bestandsversies terugzetten". Bij de eerste optie heb je de meest uitgebreide bescherming. Vergeet tot slot niet bij "Schijfruimtegebruik" te bepalen hoeveel schijfruimte maximaal mag worden gebruikt voor de herstelpunten.


Gebruikersaccountbeheer afstellen
In Windows 7 is "Gebruikersaccountbeheer" verbeterd en heb je de mogelijkheid aan te geven op welke momenten Gebruikersaccountbeheer een melding of waarschuwing toont. In het "Configuratiescherm" klik je op "Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht / Gebruikersaccounts". Klik op "Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen". Vervolgens gebruik je de schuifregelaar om Gebruikersccountbeheer verder aan te passen. Kies hierbij tussen "Altijd een melding weergeven", "Standaard", "Alleen een melding weergeven wanneer programma's proberen wijzigingen aan mijn computer aan te brengen" of "Geen melding weergeven".


Prestatie informatie weergeven
Voor een goed presterend Windows 7 systeem is het belangrijk dat er geen roet in het eten wordt gegooid door losse onderdelen, zoals stuurprogramma's en software. Windows 7 heeft een ingebouwd controlemechanisme dat fouten opspoort en - als je hiertoe opdracht geeft - probeert te verhelpen. Het is jammer dat de makers deze functies zo goed verborgen hebben.
In het "Configuratiescherm" kies je voor "Onderhoudscentrum". Vervolgens selecteer je "probleemoplossing". Onder "Systeem en beveiliging" klik je op "Zoeken naar problemen die de prestaties beinvloeden". Klik op "Volgende" om de controle te starten.

Naar boven

Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven
Benieuwd hoe stabiel je computer is, en door welke onderdelen de stabiliteit in gevaar wordt gebracht? Het onderdeel Betrouwbaarheidscontrole geeft hierop antwoord. Open het menu "Start" en typ "Betrouwbaarheid" in het zoekvak.
Kies voor "Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven". Een nieuw venster wordt geopend, waarin je de stabiliteitsindex ziet. Deze beoordeelt de stabiliteit van de computer en kent een score van 1 tot 10 toe. Hoe hoger de score, hoe stabieler je computer. Maakt de getoonde grafiek een sterke daling, dan weet je dat er een gebeurtenis heeft plaatsgevonden met een negatief gevolg voor de stabiliteit. Klik op de datum om in het vak eronder de details te zien. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen kritieke en informatieve gebeurtenissen. Op basis van dit overzicht kun je bijvoorbeeld bepalen dat een programma moet worden verwijderd. Handig is de koppeling "Naar oplossingen voor alle problemen zoeken". Hiermee zoekt Windows 7 in de problemendatabase naar dezelfde problemen en wordt een oplossing aangedragen als die beschikbaar is.


Componenten uitschakelen
In Windows 7 kun je niet-gebruikte onderdelen verbergen of uitschakelen. In het Configuratiescherm kies je voor "Programma's en onderdelen". Klik vervolgens links boven op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen". Haal het vinkje weg bij het programma dat je wilt uitschakelen.

Naar boven

Geluid per programma
In Windows 7 kun je per programma het volume bepalen. Luister je bijvoorbeeld naar muziek via Windows Media Player, en wil je niet dat het geluid van nieuwe e-mail op dezelfde sterkte door de speakers klinkt dan kun je voor de e-mailsoftware een lager volume instellen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Volume" in het systeemvak op de taakbalk. Kies "Volumemixer openen". Een lijst met geopende programma's en actieve apparaten verschijnt. Bepaal per onderdeel de geluidssterkte. In ons voorbeeld kiezen we ervoor om het volume van Windows Media Player hoger in te stellen dan het systeemvolume. Tevreden? Sluit het venster.


Meldingen instellen
Het aantal (systeem)meldingen dat in Windows 7 verschijnt, is flink teruggebracht ten opzichte van eerdere versies, Bovendien worden de notificaties waar mogelijk getoond via het Onderhoudscentrum. Minder goed zichtbaar, maar wel waardevol, is de mogelijkheid om te bepalen welke berichten wel of juist niet verschijnen.
Open het "Configuratiescherm" en kies "Onderhoudscentrum". Vervolgens kies je links in het venster voor de optie "Instellingen voor Onderhoudscentrum wijzigen". In het overzicht vind je alle berichtsoorten die kunnen worden getoond. Windows maakt hierbij onderscheid tussen 'Beveiligingsberichten' en 'Onderhoudsberichten'. Plaats vinkjes naast de onderdelen waarover je wilt worden geinformeerd, bijvoorbeeld Windows Back-up of Gebruikersaccountbeheer. Sla de wijzigingen op met een klik op "0K".


Menuopties in de verkenner
De verkenner verbergt automatisch rechtermuisknop items zodra je 15 of meer items selecteert. Om dit te voorkomen ga naar “Uitvoeren” en toets regedit in. Ga vervolgens naar:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Toevoegen: (Nieuw/DWORD (32-bits) waarde: MultipleInvokePromptMinimum
Geef hier vervolgens een waarde hoger dan 15 in. Bijvoorbeeld 70.
Daarna de Pc herstarten en de opties worden niet meer verborgen.

Naar boven

Beveiligingswaarschuwing uitschakelen
Af en toe gebruik ik “portable software, stickware of draagbare software” Dit zijn verzameltermen voor computerprogramma's die niet geïnstalleerd hoeven te worden en geen bestanden achterlaten op een computersysteem.

Na het toevoegen van een snelkoppeling op het bureaublad naar een dergelijk “.exe” bestand om het te openen kreeg ik steeds de volgende beveiligingswaarschuwing:
Kan de uitgever niet bevestigen. Weet u zeker dat u deze software wilt uitvoeren?
Uitgever: onbekende uitgever.
Je kunt vervolgens kiezen voor uitvoeren of annuleren. Bij uitvoeren wordt het programma gewoon opgestart.
In het venstertje bestaat wel de mogelijkheid om het "vinkje" weg te halen bij "altijd waarschuwen voordat dit bestand wordt geopend" en dat heb ik ook gedaan echter dit helpt bitter weinig. Het venstertje verschijnt dan de volgende keer gewoon weer als het programma opstart. Dit is erg irritant!

Oplossing die bij mij werkte:
Klik op Start  >> Uitvoeren
Type “gpedit.msc” (Beleid voor lokale computer)
Ga naar:
Gebruikersconfiguratie  >> Beheersjablonen >> Windows onderdelen >> Bijlagebeheer
Selecteer vervolgens "Lijst met bestandstypen met laag risico" of "Lijst met bestandstypen met beperkt risico".

Dit stond bij mij op “Niet geconfigureerd”.
Dit op “Ingeschakeld” zetten en bij “Opties” de bestandsextensies toevoegen die je wilt openen. Bijvoorbeeld “.bat” of “.exe” (incl. de punt). Hierna op Toepassen en OK klikken.
Afsluiten (de melding is bij mij sedertdien verdwenen voor de ".bat" en ".exe" bestanden)


Melding
niet legaal geactiveerde Windows 7 versie
Bij het installeren van Windows Updates kunnen de bestanden met de nummers “kb971033” en “kb890830” problemen geven. Deze updates detecteren en verwijderen de activatie van niet legaal geactiveerde Windows 7 versies. Voor wie Windows niet legaal heeft geactiveerd is het absoluut noodzakelijk onderstaande procedure te volgen:
Disable Updates
1. Open Windows Update
2. Druk op "View Available Updates"
3. Selecteer updates (KB890830) en (KB971033) rechtsklikken en kies voor "Hide Update"
De updates zullen niet langer geinstalleerd worden.

Voor wie de melding van niet legale Windows 7 versie reeds krijgt is er de volgende (tijdelijke) oplossing. Ga naar de Windows-startknop. Klik op “Uitvoeren” (als administrator). Typ in het venster dat verschijnt: “slmgr.vbs -rearm” en druk op “Enter”. Opnieuw starten en je probleem zou (tijdelijk) verholpen moeten zijn.

Naar boven

 Tweaks voor Android  

Developer options(opties voor ontwikkelaars) aanzetten op (stock) Android 4.2.x (en volgende)
Het blijkt dat deze default verstopt zit in Android 4.2.x. Sommige gebruikers van een Android Telefoon maken gebruik van de Developer Options (opties voor ontwikkelaars). Bijvoorbeeld om USB debugging aan te zetten. Als je deze opties in Android 4.2 zoekt, zal je ze niet kunnen vinden. Google heeft ze verborgen vanaf deze Android versie. Waarschijnlijk om te voorkomen dat gebruikers die hier geen verstand van hebben hun telefoon beschadigen.
Om de opties te voorschijn te toveren doe je het volgende:
-  >>  Ga naar de “Settings” (Instellingen)
-  >>  Ga naar “About tablet” (Over tablet)
-  >>  Tik 10 keer achter elkaar op “Build number” (Build nummer)
-  >>  Het menu “Developer options” verschijnt in de Settings (Instellingen) boven “About tablet”


Een ander verborgen menu in Android 4.3 geeft je de mogelijkheid om toegang tot locatie, contacten en meer zaken per afzonderlijke app in te stellen.
Deze optie kan alleen via een omweg tevoorschijn gehaald worden. In de standaardlauncher van Android kunnen dit soort snelkoppelingen namelijk niet worden toegevoegd. Je zult dus eerst een aangepaste launcher moeten installeren. Een aangepaste launcher vervangt het thuisscherm en het applicatiemenu van je smartphone of tablet. Er zijn heel wat verschillende alternatieven in de Play Store te vinden, maar ik heb voor Apex Launcher uitgekozen. Deze launcher biedt heel wat mogelijkheden en wordt regelmatig bijgewerkt. Het is trouwens geen straf, want met de Apex Launcher kun je Android veel beter/mooier naar je eigen hand kan zetten

Ik ga bij het beschrijven van de te nemen stappen uit van de Apex Launcher omdat die op mijn Nexus staat, maar bij andere launchers zal de werkwijze identiek zijn.

Ga in Apex naar “Toevoegen” >> “Sneltoetsen”. Je komt nu in het menu “snelkoppeling selecteren”.
Ga in dit menu naar Activiteiten >> Instellingen >> App-bewerkingen.
App-bewerkingen is een optie die nieuw is vanaf versie Android 4.3. De snelkoppeling naar App-bewerkingen wordt nu weergegeven op je het thuisscherm. Je hebt nu de mogelijkheid om toegang tot locatie, contacten en meer zaken per afzonderlijke app in te stellen. Het is onduidelijk of en wanneer Google deze functie in Android voor iedereen beschikbaar maakt. De functie is experimenteel en ik zou daarom wel goed oppassen en er niet zomaar in rond klikken, omdat niet duidelijk is of die acties onverwachte gevolgen zouden kunnen hebben.

Jammer genoeg is deze optie (om toegang tot locatie, contacten en meer zaken per afzonderlijke app in te stellen) in versie Android 4.4 al weer verwijderd.


Makkelijk MP3's downloaden met de zoekmachine van Google.
Het is heel simpel. Je hoeft alleen maar de volgende code aan te passen en in het Google zoekvenster te plakken:
"artiest of titel" intitle:"index.of" "parent directory" "size" "last modified" "description" [snd] (mp4|mp3|avi|ogg|wmv|mov) -inurl:(asp|jsp|php|html|htm|cf|shtml)

Vervang vervolgens "artiest of titel" door de artiest of titel en klik op "zoeken".
Stel dat je muziek van Katie Melua zoekt. Dan wordt het dus:
"Katie Melua" intitle:"index.of" "parent directory" "size" "last modified" "description" [snd] (mp4|mp3|avi|ogg|wmv|mov) -inurl:(asp|jsp|php|html|htm|cf|shtml)


Muziek (mp3's) van YouTube eenvoudig en snel downloaden. (YouTube - mp3 converteren)
Ga in YouTube op zoek naar een geschikte (muziek)video. Je ziet vervolgens diverse resultaten. Selecteer er eentje en kopieer de link. Ga naar de website: http://www.youtube-mp3.org/nl en plak hier de link van de YouTube film die je wilt. Vervolgens wordt de muziek geconverteerd naar MP3 en kun je de MP3 downloaden.

Naar boven


 
 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.