Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje.

Pampaneira (30 km boven Motril)
Wie de Semana Santa al eens heeft meegemaakt, moet begin december beslist naar Pampaneira (deze plaats ligt in de Sierra Nevada tussen Granada en de Middellandse zeekust) gaan om daar het Fiesta de la Matanza Alpujarrena (slachtfeest) bij te wonen. Het fiesta de la Mantanza Alpujarena is een gebruik uit de jaren vijftig. Wat hier op tafel gezet wordt, is echt heerlijk.

Nerja
De toeristische attractie van Nerja is een uitstekende rotspunt in zee met een enorm panorama-terras en een palmenpromenade. Het is bekend geworden onder de naam "Balkon van Europa". Op de rotsen bevinden zich nog de restanten van een oude vesting en twee ijzeren kanonnen uit de 18de eeuw.
Iets buiten de stad, in het voorstadje Maro, ligt de beroemde druipsteengrot van Nerja (Cueva de Nerja), die op 20.000 jaar geschat wordt en tot de mooiste grotten ter wereld gerekend wordt. De grot werd in 1959 ontdekt en vormt enorme afmetingen van de meest indrukwekkende meesterwerken van de natuur. De wegen zijn goed aangegeven en bezichtigen is mogelijk zonder gids. Ook voor kinderen is dit bezoek heel waardevol.

Antequera (ten noorden van Malaga)
In deze ten noorden van Malaga gelegen stad is ondanks de moderne gebouwen toch de rustige sfeer bewaard gebleven. De oude stad met de Barokke architectuur staat onder Monumentenzorg en nodigt uit tot slenteren en zitten op een van de vele mooie pleintjes.
Ongeveer 13 kilometer ten zuiden ligt het rotslandschap El Torcal, een woest rotslandschap dat 150 miljoen jaar geleden is ontstaan. Er zijn verschillende wandelroutes door het rotslandschap. De beste tijd voor een bezoek is 's-morgens voor 10.00 uur of 's-middags na 18.00 uur.

Benalmadena
Deze plaats heeft het mooiste en langste zandstrand (9 kilometer) van de Costa del Sol.

Fuengirola
Deze plaats heeft een 6,5 km lange promenade . Langs dit hele stuk staan in ononderbroken rijen winkels, hotels, restaurants, bars, discotheken en winkelcentra.

Naar boven

Marbella en Mijas
Puerto Banus bij Marbella (7 km westwaarts in de richting van Estepona) is met geen enkel andere haven aan de Costa del Sol te vergelijken.
Hier hebben de luxevaartuigen van de jet-set de vissersboten verdrongen. Om opzichtige jachten en opvallende mensen te zien, moet u beslist een bezoek brengen aan Puerto Banus.
In Miajas dat vlak bij Marbella ligt staat hotel Byblos Andaluz, dit hotel behoort tot de meest exclusieve onderkomens van Spanje. Provencaalse villa, Moors slot, Andalusisch dorp of Romeins badhuis: in Byblos Andaluz vindt iedereen de omgeving die bij hem of haar past.
In deze plaats is ook een miniatuur museum met een unieke collectie van kleine en nog kleinere stukken, die door een vergrootglas bekeken kunnen worden.
Er zijn ongelooflijke, kunstzinnige originaliteiten te zien.

Ronda
Puente Nuevo is een enorme brug die karakteristiek is voor Ronda. De brug verbindt het oude met het nieuwe deel van de stad. De rotswanden van de Tajo-kloof zijn 200 meter hoog en vanaf de brug heeft men een adembenemend uitzicht in de diepte. Wie Ronda van een heel andere kant wil leren kennen, moet beslist de Tajo-kloof tussen La Ciudad en El Mercadillo gaan bekijken. Vanaf de bruggen Puente Arabe en Puente San Miguel kan men de "hangende huizen" erboven bekijken. Het ravijn is te bereiken via 365 treden, die vanaf de Casa del Rey Moro naar beneden leiden.
Naast overblijfselen uit de Moorse tijd is ook het Palacio del Marques de Salvatierra het bekijken waard. Dit stadspaleis kan onder leiding van een gids bezichtigd worden.
Bij het traditionele stierenvechterspektakel in Ronda (fiesta de Pedro Romero) wordt in historischekostuums gestreden en feestgevierd.
Ronda is gemakkelijk in een dag te bezichtigen en dan blijft er ook nog tijd over om gezellig wat te winkelen in de oude stad.

Naar boven


 
 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.