E-mail. Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?===============
Meer voorbeelden met gezichtsbedrog ???
>> Klik hier <<
===============


 

 Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje.

Pampaneira (30 km boven Motril)
Wie de Semana Santa al eens heeft meegemaakt, moet begin december beslist naar Pampaneira (deze plaats ligt in de Sierra Nevada tussen Granada en de Middellandse zeekust) gaan om daar het Fiesta de la Matanza Alpujarrena (slachtfeest) bij te wonen. Het fiesta de la Mantanza Alpujarena is een gebruik uit de jaren vijftig. Wat hier op tafel gezet wordt, is echt heerlijk.

Nerja
De toeristische attractie van Nerja is een uitstekende rotspunt in zee met een enorm panorama-terras en een palmenpromenade. Het is bekend geworden onder de naam "Balkon van Europa". Op de rotsen bevinden zich nog de restanten van een oude vesting en twee ijzeren kanonnen uit de 18de eeuw.
Iets buiten de stad, in het voorstadje Maro, ligt de beroemde druipsteengrot van Nerja (Cueva de Nerja), die op 20.000 jaar geschat wordt en tot de mooiste grotten ter wereld gerekend wordt. De grot werd in 1959 ontdekt en vormt enorme afmetingen van de meest indrukwekkende meesterwerken van de natuur. De wegen zijn goed aangegeven en bezichtigen is mogelijk zonder gids. Ook voor kinderen is dit bezoek heel waardevol.

Antequera (ten noorden van Malaga)
In deze ten noorden van Malaga gelegen stad is ondanks de moderne gebouwen toch de rustige sfeer bewaard gebleven. De oude stad met de Barokke architectuur staat onder Monumentenzorg en nodigt uit tot slenteren en zitten op een van de vele mooie pleintjes.
Ongeveer 13 kilometer ten zuiden ligt het rotslandschap El Torcal, een woest rotslandschap dat 150 miljoen jaar geleden is ontstaan. Er zijn verschillende wandelroutes door het rotslandschap. De beste tijd voor een bezoek is 's-morgens voor 10.00 uur of 's-middags na 18.00 uur.

Benalmadena
Deze plaats heeft het mooiste en langste zandstrand (9 kilometer) van de Costa del Sol.

Fuengirola
Deze plaats heeft een 6,5 km lange promenade . Langs dit hele stuk staan in ononderbroken rijen winkels, hotels, restaurants, bars, discotheken en winkelcentra.

Marbella en Mijas
Puerto Banus bij Marbella (7 km westwaarts in de richting van Estepona) is met geen enkel andere haven aan de Costa del Sol te vergelijken.
Hier hebben de luxevaartuigen van de jet-set de vissersboten verdrongen. Om opzichtige jachten en opvallende mensen te zien, moet u beslist een bezoek brengen aan Puerto Banus.
In Miajas dat vlak bij Marbella ligt staat hotel Byblos Andaluz, dit hotel behoort tot de meest exclusieve onderkomens van Spanje. Provencaalse villa, Moors slot, Andalusisch dorp of Romeins badhuis: in Byblos Andaluz vindt iedereen de omgeving die bij hem of haar past.
In deze plaats is ook een miniatuur museum met een unieke collectie van kleine en nog kleinere stukken, die door een vergrootglas bekeken kunnen worden.
Er zijn ongelooflijke, kunstzinnige originaliteiten te zien.

Ronda
Puente Nuevo is een enorme brug die karakteristiek is voor Ronda. De brug verbindt het oude met het nieuwe deel van de stad. De rotswanden van de Tajo-kloof zijn 200 meter hoog en vanaf de brug heeft men een adembenemend uitzicht in de diepte. Wie Ronda van een heel andere kant wil leren kennen, moet beslist de Tajo-kloof tussen La Ciudad en El Mercadillo gaan bekijken. Vanaf de bruggen Puente Arabe en Puente San Miguel kan men de "hangende huizen" erboven bekijken. Het ravijn is te bereiken via 365 treden, die vanaf de Casa del Rey Moro naar beneden leiden.
Naast overblijfselen uit de Moorse tijd is ook het Palacio del Marques de Salvatierra het bekijken waard. Dit stadspaleis kan onder leiding van een gids bezichtigd worden.
Bij het traditionele stierenvechterspektakel in Ronda (fiesta de Pedro Romero) wordt in historischekostuums gestreden en feestgevierd.
Ronda is gemakkelijk in een dag te bezichtigen en dan blijft er ook nog tijd over om gezellig wat te winkelen in de oude stad.

Sevilla
Alcázar (Zoover >> 9.0)
Het Koninklijk Paleis wordt nog steeds gebruikt door de Spaanse koning en koningin als ze in Sevilla op bezoek zijn. Dat gebeurt niet vaak. Je kunt er rustig ronddwalen. Het paleis heeft een onmiskenbaar Moorse uitstraling.
Adres: Patio de Banderas. Toegangsprijs: € 5,00.
Openingstijden: 09.30-20.00 (zondag tot 18.00, zondag tot 14.30, maandag gesloten)

Plaza de España (Zoover >> 8.9)
Het Plaza de España is een overblijfsel van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Architectuurliefhebbers zullen onder de indruk zijn van Paviljoen en het plein ervoor.

Kathedraal Maria de la Sede en Giralda Toren (Zoover >> 8.4)
Dit is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St Paul's Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en tevens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Het kerkgebouw werd gebouwd op de plaats van een Moorse moskee. De christenen konden het niet over hun hart verkrijgen de minaret af te breken, maar ze bouwden er wel een ‘christelijk’ torentje bovenop.
Adres: Avenida de la Constitución. Toegangsprijs: € 7,50, 16-26 jaar € 2,00.
Openingstijden: 09.30-16.00 (buiten hoogseizoen 11.00-17.00), zondag 14.30-18.00

Museo Arqueológico
In Andalusië zijn veel archeologische vindplaatsen. Uit de Romeinse tijd, maar ook van ver daarvoor. In dit archeologisch museum ziet u onder meer de schat van El Carambolo. Gouden sieraden uit de 6e eeuw voor Christus.
Adres: Plaza de América. Toegangsprijs: gratis voor EU ingezetenen.
Openingstijden: 09.00-20.30 (dinsdag vanaf 14.30, zondag tot 14.30, maandag gesloten)

Barrio de Santa Cruz
De voormalige joodse wijk is een van de grote trekpleisters van Sevilla. Dwaal door pittoreske straatjes en steegjes en geniet van de tapas in een van de vele restaurants.

Flamenco
Andalusië is de bakermat van de flamenco. De shows zijn uitstekend, maar voor een meer authentieke ervaring moet je naar een flamencobar. De volkswijk Triana is een goed startpunt. De straat Calle Betis is een aaneenschakeling van bars. Sevilla heeft bovendien het enige Flamenco Museum ter wereld namelijk het Museo del baile Flamenco
Adres: Calle Manuel Rojas Marcos 3. Toegangsprijs: € 10,00.
Openingstijden: 09.00-19.00 (november - maart tot 18.00)

Parken in Sevilla
Het bekendst is het Parque de María Luisa (Zoover >> 7.9) dat werd aangelegd voor de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Met een oppervlakte van 400.000 m2 is het de belangrijkste groenzone van Sevilla.
Het oudste park is Delicias de Arjona, dat tussen het Parque de María Luisa en de Guadalquivir ligt. Aan de overkant van de rivier ligt het Parque de los Principes, dat werd aangelegd in 1973. Nog nieuwer is het park El Prado de San Sebastian. Ook de Buhaira Tuinen zijn een bezoek waard.

Naar boven