Lukt het je om de zwarte bolletjes te tellen?

===============
Meer voorbeelden van gezichtsbedrog zien ?
>> Klik hier <<
===============


 

   

 Laserbehandeling (lasik) van mijn ogen bij Eye-Q-Vision (2003).


Inleiding
Voordat ik de beslissing nam om een vooronderzoek te laten doen of een laserbehandeling van mijn ogen mogelijk was heb ik me uitgebreid op internet geinformeerd. Wat is namelijk een goede kliniek? Handig daarbij was de website van ooglasertrefpunt.nl. Op deze site site kun je de ervaringen en verhalen van andere patienten lezen. Tevens staat er een "kliniekenwijzer" waarop je kunt zien wat de sterke en zwakke punten van de verschillende klinieken zijn (tip).
Tijdens deze zoektochten kwam ik ook de website van Eye-Q-Vision in Amstelveen tegen. Op deze site stond heel veel informatie over de voor- en nadelen van een behandeling en de prijs (525,-- euro per oog) was zeer aantrekkelijk in vergelijking met die van andere klinieken. Midden augustus 2003 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek in de kliniek in Amstelveen.

Vooronderzoek

Tijdens het vooronderzoek op 21 augustus 2003 door oogarts dr. Versteeg bij Eye-Q-Vision in Amstelveen werden allerlei metingen verricht om te bepalen of mijn ogen geschikt waren voor een laserbehandeling. Ik was toen nog "sterk" bijziend (-4,75 en -5,00).
In de kliniek in Amstelveen werd ik samen met een andere patient uitgebreid ingelicht over de voor- en nadelen van de verschillende behandelmethoden, de veiligheid, het risico en de voorspelbaarheid. Alle vragen die ik had werden zo goed mogelijk beantwoord.
Uit dit vooronderzoek bleek dat mijn ogen geschikt waren voor een Lasik behandeling. Omdat ik zelf toch al van plan was om mijn ogen te laten corrigeren was een beslissing snel genomen.

Toen ik thuis kwam zat er al een e-mail van Eye-Q-Vision in Portugal bij de mail met beschikbare dagen waarop de behandeling zou kunnen plaatsvinden.
De eerstkomende mogelijkheid was al binnen 5 dagen namelijk op 26 augustus. Na een paar e-mails, telefoontjes om afspraken te verzetten en een bezoek aan het reisbureau voor een retourticket bij een low budget vliegmaatschappij werd 26 augustus vastgelegd en zou om 15.00 uur de behandeling plaatsvinden in Lagoa (Portugal). Een Nederlandse medewerkster van Eye-Q-Vision in Portugal heeft voor mij een hotel in de buurt van de kliniek (hotel Quinta das Oliveiras) besproken en ook geregeld dat er vervoer was van het vliegveld naar dit hotel.

Naar boven

De (poliklinische) behandeling in de oogkliniek in Portugal
Op 26 augustus was ik om ongeveer 15.15 uur aan de beurt. Beide ogen werden met druppels "verdoofd" en ik moest steriele kleding aantrekken. Daarna werd ik naar de behandelkamer gebracht waar de laser stond. Ik ging op een "bed" liggen en vervolgens werd dit "bed" automatisch onder de laser geschoven.
Hierna zag ik een rood en een groen lampje van de laser. Deze dienen er voor om de laser op het oog te fixeren. Hierna werd op een oog een ooglidhoudertje geplaatst. Dit houdt het ooglid open tijdens de behandeling. 
Vervolgens werden eventuele slijm- en vetophopingen weggespoeld met wat water. Hierna werden met inkt kleine tijdelijke markeringen op het hoornvlies aangebracht en werd er klein zuigringetje tegen het oog gelegd. Binnen enkele seconden werd er een dun laagje van het hoornvlies "geschaafd". Dit flapje zat dan aan de bovenzijde nog aan het hoornvlies vast. Hierna werd het oog gelaserd. Dit duurde enkele minuten. Tijdens de laserbehandeling zag je de rook opstijgen en rook je een typische geur. Het was niet gevoelig. Na afloop werd het flapje in de oorspronkelijke positie geplaatst. Hierna moest ik ongeveer twee minuten wachten voordat het ooglidhoudertje verwijderd werd. Door de zuigkracht in het hoornvlies kleeft het flapje vast. 


Hierna was het andere oog aan de beurt. Alles bij elkaar duurde de hele behandeling ongeveer drie kwartier. De behandeling was pijnloos.  Na de behandeling zag ik wazig maar had geen pijn. Volgens de dokter kon dit nog wel komen als de verdoving weg was. Ik ben toen met een taxi naar het hotel gegaan en heb met een korte onderbreking tot woensdagmorgen half 7 geslapen. Pijn heb ik bijna niet gehad.

Naar boven

Nacontrole
Op 27 augustus had ik om 13.00 uur een eerste nacontrole in de kliniek in Portugal. Het bleek dat de afwijking nog ongeveer -1,00 was en dat er nog een lichte waas op de ogen zat.

Op maandag 1 september volgde een tweede nacontrole door dr. Versteeg bij
Eye-Q-Vision in Amstelveen. Er werden allerlei metingen verricht om te zien of de genezing goed verliep. De resterende afwijking van ongeveer -1,00 was nog aanwezig (balen).

Op woensdag 1 oktober volgde een derde  nacontrole in Amstelveen. De afwijking van ongeveer -1,00 was nog aanwezig. Na meting van de resterende dikte van het hoornvlies en andere controles bleek dat er nog voldoende ruimte was voor een nabehandeling.

Op woensdag 18 oktober volgde een vierde en op 8 november een vijfde nacontrole in Amstelveen. Op 8 november werd afgesproken dat op 20 november een nabehandeling zou plaatsvinden in Portugal om de resterende afwijking te corrigeren.

Voor een
een "goedkoop" vliegticket bij Air Berlin een ticket vanaf vliegveld Munster/Osnabruck geboekt. Het hotel heb ik ook zelf geregeld via internet bij Casa das Oliveiras. Dit hotel ligt iets verder van Lagoa. De verzorging was perfect en de kosten ook (40,-- euro voor 3 nachten).


De nabehandeling
Op 19 november vond om 13.30 uur de nabehandeling plaats in de kliniek in Lagoa. Na de behandeling ben ik met een taxi naar het hotel gebracht. Ik zag wazig, had last van de zon en de ogen voelden "branderig". De volgende dag was het zicht gelukkig meteen perfect. Ook het zonlicht kon ik goed verdragen. Omdat het vliegtuig pas een dag later vertrok richting Munster/Osnabruck heb ik een bezoek gebracht aan de kust. Het weer was die dag echter een stuk minder mooi als bij aankomst.


Resultaat
Op maandag 24 november 2003 volgde een nacontrole door dokter Versteeg bij
Eye-Q-Vision in Amstelveen. Er werden allerlei metingen verricht om te zien of de behandeling inderdaad geslaagd was. De oogarts was tevreden en ik ook  :-).

Inmiddels zijn we nu meer dan zes jaar verder en ik ben (gelukkig) nog steeds ontzettend blij dat ik de stap genomen heb om mijn ogen te laten laseren.

Naar boven


 
 


Webdesign : Awake Advies op Maat

Op deze site tref je info over de volgende onderwerpen aan: animated gif's, Henk's javascripts, Henk's website Haaksbergen, Handige links, Spelregels klootschieten, Uittreksel BOA leerstof, Tweaks, tips en trucs Windows 7, Tips en trucs voor Windows XP, Word, HTML geintjes, Orgasme test......, Leuke spelletjes, Laserbehandeling van mijn ogen, Partner links, Yamaha XT 600, Starthulp voor de auto, Onderhoud over .... Clio resetten, Onderhoud over .... Megane resetten, Onderhoud over .... Astra resetten, Onze vakantiereizen en gereden routes, Onze vakanties en de gereden routes 2004 - 1992, Campinggidsen, Fietsroute rond Haaksbergen, Het weer in Haaksbergen, Lijstje niet vergeten mee te nemen, Caravan rijden, Controlepunten caravan rijden, Verkeersbureaus in Europa, Informatie over Curacao, Info Brazilie, Bezienswaardigheden in Londen, Bezienswaardigheden en info Cuba, Bezienswaardigheden in Rome, Bezienswaardigheden in Tenerife, Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, Bezienswaardigheden in de Algarve Portugal, Info Thailand, Reisverslag Thailand, Fotos rondreis Thailand, E-mail, Sitemap, Gezichtsbedrog 1, Gezichtsbedrog 2, Gezichtsbedrog 3, Gezichtsbedrog 4, Gezichtsbedrog 5, Gezichtsbedrog 6, Gezichtsbedrog 7, Gezichtsbedrog 8, Gezichtsbedrog 9, Gezichtsbedrog 10, Gezichtsbedrog 11, Gezichtsbedrog 12, Gezichtsbedrog 13, Gezichtsbedrog 14, Gezichtsbedrog 15, Gezichtsbedrog 16, Gezichtsbedrog 17, Gezichtsbedrog 18.